CS-club - český a slovenský zahraniční klub

CS-CLUB je uzavřený soukromý internetový diskusní klub, provozovaný ze serverů mimo území České republiky. Nelze se na něj přihlásit přímo. Zájemci o účast, kontaktujte, prosím adresu prilisdlouhonamori@gmail.com. Tento blog uveřejňuje články Ross Hedvíčka a dalších účastníků cs-clubu.

Wednesday, December 20, 2006

Odmítněte euroústavu, Čechové! To vám radí Klaus-Werner Kadletschek, revanšista

Luděk Frýbort


Milí Češi, až za Vámi zase přijdou páni z Bruselu s tou jejich euroústavou, odmítněte ji! O to Vás žádají… ne, o to Vás snažně prosí členové a představenstvo našeho revanšistického sdružení Egerland i já osobně, níže podepsaný K. W. Kadletschek. Meine Alte mi pořád říká, Klaus-Werner, ty jsi hotový génius, nech si ten svůj rozum patentovat, já si myslím, to asi dělá to jméno. Ale nic, dám přednost skromnosti před zásluhami a vrátím se k věci.

Čechové! Kdyby mělo dojít k referendu o té euroústavě, udělejte velký, opovržlivý kříž ve čtverečku NE! Následujte v tom Vašeho moudrého, státnicky předvídavého a lidsky skromného prezidenta Klause a s ním celou jeho stranu ODS, která, jak se s potěšením dozvídáme, požívá tohoto času mezi Vámi největší obliby. Zdravíme ji a přejeme jí mnoho zdaru! Věru že nemáme na východ od pohoří Böhmerwald účinnějšího zastánce našich spravedlivých zájmů, za což si dovolujeme pozvat všechny pány až po úroveň okresního tajemníka na máz krombašského piva, až se zase sejdeme pod prapory našeho Landsmannschaftu. Už nám totiž dochází trpělivost s tou Evropskou unií, na kterou pořád abychom platili, platili a platili, takže se nám pomalu nedostává prostředků na zpochybňování výsledků druhé světové války. Dokud jsme museli doplácet jenom na nějaké Taliány a Portugalce, no, budiž, nějak jsme to překousli. Ale teď… stále nějaké granty, projekty, příspěvky, subvence, všichni od Litvy až po Atlantik jen natahují dlaně a my Němci můžeme krvácet, jako by v Evropě neměl kus groše v kapse nikdo jiný. Je čas skoncovat s tím vysáváním! Kdybyste nám Vy Češi chtěli udělat tu radost a odmítli euroústavu… no, úplně jako vystoupení z EU by to nebylo, ale přinejmenším nadějný začátek. Jistě chápete, jak velmi by se nám Němcům ulevilo, kdybyste aspoň Vy ty ponižující almužny odmítli, jak se na hrdý, své suverenity dbalý národ sluší. A třeba by se přidali i další. Přetrhněte ten prokletý řetěz eurovykořisťování!

Drazí Čechové! Buďte průkopníky a ukažte cestu všem ostatním, co nám také nalezli do naší Unie, čert aby je vzal! Snad si, troubové, dají vysvětlit, že se tím vzdávají své suverenity a identity – musím se zeptat mojí Waltraud, co to je – a zase jeden po druhém zalezou tam, kde byli předtím. Kdybyste věděli, jak krásně nám bylo v té staré, nerozšířené Unii! Bez všelijakých Řeků a jiných takových bychom se bývali sice také obešli, ale člověk musí umět něco obětovat. Ale teď se tím rozšířením o kdeco až někam po Ukrajinu roztrhl pytel neštěstí, a tomu my, revanšisté a sudeťáčtí zaprodanci, prostě nesmíme nečinně přihlížet, jestli nechceme, aby naši vnuci živili i Jakuty a Eskymáky. Přistupte k naší iniciativě „Zpátky za starou Unii! Evropa jen po Labe a dost!“ Slibujeme Vám za to vděčnost až za hrob – tedy za ten Váš, pochopitelně.

Dostal jsem tuhle do ruky jedny Vaše noviny, opravdu, jakživ bych do Vás Čechů neřekl, že dovedete být tak důvtipní. Aspoň pět komentátorů tam vykládalo o tom, jak je ta euroústava děsně složitá, no, svatá pravda, prase aby jí rozumělo. Já sám jsem si ji zkusil přelouskat, ale usnul jsem dřív, než jsem se dostal k lidským právům, a to jsem si dal na kuráž a Stamperl Mariakorn. Moje Waltraud sice říká, že kdo dokáže sestavit podle návodu nábytek od Ikey, ten už porozumí i euroústavě, ale to víte, ženská. Ostatně žádný nábytek nesestavuji, protože tyhle věci u nás dělá unser Alfred. Třeba by mi poradil i s tou euroústavou, i když nemusí, beztoho vím, že je to samá lumpárna. Tuhle beim Stammtisch ji sice jeden chválil, že je to dobrá věc, vlastně nic jiného než uspořádání všelijakých předpisů, aby nebyl každý pes jiná ves, a že na tom spíš vyděláme, to holt jsou někteří lidé takoví naivkové. Čemu nerozumím, tomu nevěřím, a basta. Meine Waltraud se nechala slyšet, že by to v tom Bruselu museli sepsat jako pro pitomce, abych tomu rozuměl, nevím, jak to myslela. Aspoň mě utěšuje, že nejsem sám, příkladně u Vás v Čechách je takových hromada, a jakých pánů, od politiky i od novin.

Pryč s tou euroústavou, Češi! Když nemůžete z celé Unie rovnou vystoupit, aspoň tohle pro nás udělejte! Kdybychom do toho měli co mluvit my, co se scházíme ve vlasteneckém sdružení Egerland, natáhli bychom napříč pohořím Böhmerwald zase ten pěkný plot, víte, a za ním zakázané pásmo, miny, vlčáci… ale však Vy víte. Dovedete si vážit osvědčených věcí, tuhle prý o těch dobrých, starých časech u Vás vyšel i nějaký kalendář, aby každý věděl, jak to má na takové Ostgrenze správně chodit. Jo, byl to tenkrát u nás život! Našinec mohl položit na pařez u cesty peněženku, a když tudy šel za týden, ještě tam ležela. Dneska… hanba mluvit. A nejhorší je to od té doby, co si páni v Bruselu vymysleli zrušit po těch drátech i hraniční kontroly a vůbec všechno. Leze k nám sem teď všelijaká pakáž, tuhle pochytali partu zlodějů až z Rumunska, a to ještě, prosím, ti Rumuni ani nejsou v EU. Strach pomyslet, až budou. Ale nemusí to být ausgerechnet Rumuni, sousedovi ukradli za bílého dne pod oknem auto, prý nějací chlapi z Taus, jak Vy tomu říkáte… Domaschlitze? Už si to s ním mazali k hranici, ale naši policajti je naštěstí včas čapli. Ještě to tedy u nás v Bayern není tak zlé, ale bude, jestli se nám sem od Vás rozlezou i jiné móresy, policajti pod jednou dekou se zloději, podmazaní politici a soudci a vůbec kdekdo, k tomu na každém rohu zastavárna s celonočním servisem pro chmatáky, v každé vesnici ohrada pro koupi a prodej ukradených autodílů, až se jednomu hrůzou chlupy na zádech ježí. Milí Češi, zbavte nás toho trápení a vystupte z Unie! Ať jsou zase na hranici dráty a u nás svatý pokoj! No, já vím, ono to vystoupení asi nepůjde tak hned, když už jste do ní jednou z nerozumu vlezli, ale aspoň proti té ústavě hlasujte! Ti hodní pánové v ODS vědí, proč o tom chtějí uspořádat referendum, využijte té příležitosti! Udělejte první krůček, a ono pak všechno už půjde samo, uvidíte, až k tomu vystoupení – nebo vyhození? Ale nic, nejsem prorok.

Nedbejte toho, co pak o Vás budou různí mamlasové roztrušovat: že jste nějací divní lidé, Vy Češi, když se všem v Unii líbí a jenom Vy proti ní remcáte. Naopak, Váš odmítavý postoj svědčí o kromobyčejné politické předvídavosti. Svět je plný bláznů, na tom se shodnu i s mojí Waltraud, a Vy jediní chápete, co je dobré pro nás v Oberbayern. To snad stojí i za ty Beneschovy dekrety, co kvůli nim dědeček přišel o sodovkárnu, prosím vás, já taky nevím, k čemu by mi dneska byla sodovkárna, když vodu nepiji. Spíš tomu Beneschovi postavte v Praze veliký pomník, třeba tam nad Vltavou, co dřív stával… teď si honem nemohu vzpomenout kdo. V našem revanšistickém sdružení Egerland na něj chlapi nadávají, ale byl to prozíravý státník a euroskeptik, úplně jako Váš prezident Wenzel Klaus. Moudře poznal, že Vy Češi nepatříte do Evropy, ale někam za Volhu, kde máte ty svoje slovanské bratry! A abychom my Sudeťáci nespadli do té šlamastyky s Vámi, v šlechetném hnutí ducha nás nechal odsunout sem do krásného Bayern, kde je nám tak dobře. Nebo spíš bylo, dokud si páni v Bruselu nevymysleli zbourat ty ploty na hranicích.

Nevěřte nikomu ve světě širém, Čechové, přesně jako to psal ten Váš národní básník! Tuhle, jak jsem si říkal ve Vašich novinách… no, mají to ti žurnalisti kolikrát představy, já Vám povím. Jak fajn je to prý teď, když se každý může z Čech rozjet kam chce, bez víza a bez výjezdní doložky… co na tom kdo vidí? Já taky nikam nejezdím, celý život jsem nebyl dál než tamhle v Niederhofen, co se mi tam zaběhlo tele, ještě celý týden jsem pak z toho byl špatný. Ale teď, to se ví, trajdá každý po světě, naši mladí byli lyžovat až v Tirol, považte, a prý tam člověk na sjezdovce neslyší nic než samé Tschechisch! To taky dřív nebývalo, lyžujte si doma na kopečku, holoto, když už jinak nedáte. Tohle cestování by se mělo zatrhnout, protože lidi tak jen přicházejí na hloupé nápady. Když každý sedí doma jako já, ví přesně, komu věřit a komu ne, kdo to s ním myslí dobře a kdo je jeho odvěký nepřítel. Tak to má být, každý má mít své odvěké bratry a své nepřátele, tomu já říkám pořádek. Cizina ale jednomu poplete hlavu. Přijde pak takový domů a vykládá, že tuhleten a tamhleten pronárod jsou docela slušní lidé, s kterými se dá vyjít… já bych jim dal slušné pronárody. Kdyby zase už chtělo být všechno postaru, hranice, šraňky, celníci, dráty a věže… Nebo si je aspoň zřiďte Vy Češi, protože naši mladí si v tom Tirol už moc zvykli, mají tam prý hromadu známých, říkají. No, já nevím. Spíš bych řekl, že kdo moc šilhá po cizáckém světě, ztrácí identitu. Vida, už vím, co to znamená: s identitou je amen, když my v Oberbayern máme po klidu a musíme v jednom kuse připlácet na všelijakou cizí pakáž. Poslechněte svého moudrého prezidenta, Čechové, a hlídejte si ji! A když už hledat záštitu a spojence, tak tam, kde stojí Vaše osvědčené slovanské dubisko. Tak to má být, jinak svět kráčí do zhouby. Přijdu tuhle do Kneipe a koukám jako jelen – kde jsou všichni? Kde by byli, vrčí šenkýř, naučili se jezdit na pivo do Böhmen, prý je tam lacinější a taky dobrý. Jako by nebylo všeobecně známo, že jediné dobré pivo na světě je u nás v Bayern. Tady vidíme, kam to vede, když se lidi chytají pořád nějakých novot. Ještě nakonec šenkýř hospodu zavře a já budu taky muset jezdit na pivo do Böhmen, pfui Teufel!

Ale koukám, že jsem se rozpovídal, inu, jeden si musí vylít ze srdce tu lítost. Pomalu abych se chystal na náš revanšistický sraz, kampak mi zase Waltraud dala ty koženky a klobouk se štětkou? I když to taky už není jako dřív, posledně tam docela řečnil nějaký chlap z Prag o smíření a porozumění, když prý jsme teď všichni v té Europäische Union, co to má znamenat? A oni ho, prosím, ani nevyhodili, ještě mu pár moulů tleskalo. Já vím, že ani Váš pan prezident nevidí tu Kameradschaft rád, inu, moudrý pán, jak říkám. Mějte se dobře, Čechové, a pamatujte si: pryč z té Unie! Nechte nám naši Evropu až po Böhmerwald a dále ni krok! Volte Vaši osvícenou stranu ODS, jejíž cíle tak obdivuhodně odpovídají našim nejhlubším touhám! Náš sudetský patron, der heilige Wenzel, kéž Vám žehná a posiluje Vás ve Vašem odporu!

Za všechny revanšisty a sudeťácké zaprodance



Klaus-Werner Kadletschek

15 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Vynikajici clanek! Diky

Wednesday, December 20, 2006 at 1:20:00 PM EST  
Anonymous Anonymous said...

Frybort, wass wolltest du eigentlich sagen, du Dummkopf ?

Wednesday, December 20, 2006 at 1:40:00 PM EST  
Anonymous Anonymous said...

Je to vystizne, jako vetsina clanku R.H. Rosti si pro jeho nekompromisne hlasane nazory vazim a rad mu to tady v klidu sdeluji. Doufam, ze se tu na mne za to nesesype horda rudejch psu - slidicu :-))

R.F.

Wednesday, December 20, 2006 at 4:02:00 PM EST  
Anonymous Anonymous said...

Clanek je docela hezky napsany, ale kdybych mel hlasovat o euroustave, hlasuji zrejme proti prijeti. Samozrejme bych se ji pokusil nejdriv precist... Zatim jsem neslysel ani jeden rozumny duvod proc hlasovat pro. Ti co hlasali "pro" v podstate jen omylali variace na tema "bylo by blbe byt proti". A aby nedoslo k omylu... Nazor "byt proti" hlasal verejne asi opravdu jen Klaus, ktery tyhle nazory pochytil od zelezne lady. Ostatni politici, ktere ukazuji v Cesku v TV, byli nadsene pro.

Wednesday, December 20, 2006 at 4:37:00 PM EST  
Anonymous Anonymous said...

Zdenek said:
Euroustavu vzdy odmitam, nebot, tak jak je psana tak to je paskvil. Jinak k te EU. Soudruzi z Bruselu prisli s vynikajicim napadem-buzerovat lidi s tajnymi zakony. No neni to rozkosne? To nevymyslel ani Orwell...Viz ES c. 1546/2006 ze dne 4.10.2006. Moc by mne zajimalo, co na to zastanci EU

Thursday, December 21, 2006 at 3:17:00 AM EST  
Anonymous Anonymous said...

To: karel 1:37 PM
Tomu bych rád věřil, co říkáš o Klausovi a M.T., ale vidím to spíše tak, že cokoli proti EÚ, vč.Euroústavy,
náramně vyhovuje zájmům Moskvy. Článek se mi líbil. Osobně bych pro EÚstavu hlasoval i nohama (kdo říká, že jí rozumí, je srandovní...přinejmenším;abych ji pochopil, bych se ani nepokoušel, protože ani v naší krátké Ústavě ČR, se nevyznají odborníci, a já odborník nejsem). Hlasoval bych už jen z toho důvodu, že byla vytvořena západoevropskou civilizací, kde je již mnohá léta stabilizovaná demokracie,ale ne post komunistický chaos jako zde. Chci-li žít v jakémkoli spolku, musím přece dodržovat společně daná pravidla. Či snad ne?
Prosím, řekněte mi někdo, proč zmizely diskuse z Respektu ???

Thursday, December 21, 2006 at 6:48:00 PM EST  
Blogger Ross Hedvicek said...

Diskuse z Respektu zmizely proto, protoze jsem je zrusil ja sam, nikoliv administrace. Pokladam za nemoudre davat forum lidem, kteri je vyuzivaji k primitivnim osobnim utokum na mne a jestye byt pak obvinovan, ze jsem vinen tim, ze oni jsou chudaci tak rozcileni. Anonymove nemaji pravo na svobodny nazor. U mne ne.

Friday, December 22, 2006 at 8:37:00 AM EST  
Anonymous Anonymous said...

Pane Hedvíčku, to přece nemyslíte vážně. Některé vaše postřehy jsou zajímavé, ale toto je bohužel naprostá pitomost.
Kdybyste si dal tu "práci", a Euroústavu si opravdu aspoň přečetl, tak byste pochopil, jak moc je právě pro Německo (ale i Francii a další velké státy EU) výhodná a proč je pro ČR nevýhodná. Doporučuji věnovat pozornost alespoň kompetencím EU a členských států (tedy jejich dalšímu odsunu z členských států na EU) a hlasovacím procedurám, které zvýhodňují právě velké státy, když kvórum musí být naplněno tuším 65% obyvatel EU (tedy součet obyvatel velkých států + několik malých). Vtip je samozřejmě v tom, že všechny malé státy dohromady nedají potřebnou 65% většinu, musí získat aspoň jeden "velký" stát. Velké státy pak potřebují získat jen několik malých států pro dosažení "počtu států" (ten je tuším 12 nebo 15, Euroústavu jsem četl před delší dobou).
EU holt není charita.
A poslední věc - Václava Klause si vážím už kvůli tomu, že svůj názor dokázal dobře zdůvodnit (au contraire naši čeští politici a zejména Euronadšenci typu Paroubka nikoli).

Friday, December 22, 2006 at 12:38:00 PM EST  
Anonymous Anonymous said...

To: vlada 3:48 PM
No Klaus M.T. cte, vsiml jsem si tuhle, kdyz mel novorocni projev, ze mel na policce "Umeni vladnout". Je ovsem mozne, ze na nocnim stolku ma obrazek velkeho Vladimira z Moskvy :-). Tam, kde vznika zavaznejsi rozpor, je rozhodnuti kam se prikloni jasne - viz jeho postoj k valce v Iraku.
Euroustava: promin, ale to co uvadis jako "pro" jsou velmi vagni duvody. Spis zbozna prani nez realita. Acidburn uvadi hned jednu takovou "drobnou" vadu na krase toho sloziteho dokumentu. Na Zapade jsou sice podstatne dal nez my tady v postkomunistickem Cesku, ale vsichni se snazi v prvni rade prosadit sve (zistne) zajmy. S tim je treba pocitat. Ukazka z historie napr. zde: http://hedvicek.blog.respekt.cz/c/931/

Friday, December 22, 2006 at 4:03:00 PM EST  
Anonymous Anonymous said...

To: Karel 1:03 PM
Moje zkušenost: na webu je nějak podezřele moc přemnoženo odborníků na EÚstavu. Nemohu jim věřit, už jen pro jejich množství; a naposledy také pro informaci z tvého odkazu, který si přečetl a pochopil...jak jinak,než po svém. Jsou tito odborníci na EÚstavu schopni být odborníky také na něco jiného(co kdyby měli pochopit(nedejbože)funkci, třeba splachovače na vlastním wc)?Ale lze to říct i jednoduše. Bojím se Ruska. Nemohu věřit nikomu, kdo srovnává EÚ s bývalým RVHP, protože z takových jde nejen strach, ale i hrůza. Neber mi, prosím, má "zbožná přání",jak jsi to nazval. Jsem si jist, že kulturně i materiálně bohatší Evropa nás neokrade, ale spíše naopak.
Panu Hedvičkovi dík za informaci.

Saturday, December 23, 2006 at 4:55:00 AM EST  
Anonymous Anonymous said...

Nebude treba, aby ji Cechove odmitali. Oni tak jeste predtim ucinili Frantici. Ustava je pro ne malo levicova.

Saturday, December 23, 2006 at 7:20:00 AM EST  
Anonymous Anonymous said...

To vlada:
Srovnání EU s RVHP není zdaleka tak "hrozné" a od věci. Ona totiž celá řada prvků je u obou těchto "nadstátních struktur" podobná - rozhodují nikým nevolení úředníci (RVHP z Moskvy, EU z Bruselu). Kompetence členských států jsou postupně okrajovány ve prospěch EU, hlasovací procedury by pak podle tzv. Euroústavy (takzvané proto, že jde o mezinárodní smlouvu, která se okamžikem svého přijetí stává ústavou EU, která nemá právní subjektivitu) zvýhodnily velké státy (srovnej postavení členů RVHP a Ruska, resp. SSSR).
Byrokracie, tuny nařízení, směrnic, a hromady dalších právních norem, které zahlcují členské státy, kvóty na výrobu, pěstování, skladování, naprosto neprůhledný systém rozdělování subvencí a s tím spojená korupce, nízká konkurenceschopnost spojená s ekonomickými problémy právě (jaká náhoda) velkých států (Francie, Německo) - těmi problémy jsou pochopitelně socialistické zákoníky práce, sociální systém, vysoká nezaměstnanost, protekcionismus atd.
To vše se pak logicky promítá do fungování a směřování EU. Právě proto si myslím, že současná EU potřebuje jasný signál (který dostala z Nizozemí, Francie i Německa odmítnutím Ústavy pro Evropu), že současný stav je krajně nevyhovující, a změnit celou řadu principů ve prospěch svobodnějšího, liberálního přístupu. Socialistická EU není totiž ničím jiným, než RVHP v modrém.

Saturday, December 23, 2006 at 11:17:00 AM EST  
Anonymous Anonymous said...

To: acidburn 8:17 AM
Srovnání EÚ a RVHP je hrozné a hrůzné.Tobě,mladíčku,se vůbec nedivím,že nevíš o čem je řeč...mne v tvěm věku nejvíc zajímalo,na co jsou na světě ženské...ale třeba máš jiné gusto. Moje názory jsou získané životem v této zemi za vlády 5 (pěti)komunistickéch prezidentů + Havla a toho posledního, který se příměrem EÚ k RVHP už zapsal do dějin, mezi prezidenty ani nemohu počítat. Piš raděj o tom, co víš jistě, a ani to jistě nebude jisté, protože každá osobnost, obzvlášť ve tvém věku, se vyvíjí. Abych řekl pravdu, mladé mám rád. Jsou určitou nadějí do budoucna... i když mně nikdy nebylo moc špatně, přál bych, Vám mladým, lepší život než byl ten náš; aby se kvůli slušnějšímu(ne snadnějšímu) životu nemuselo emigrovat do zlé a dekadentní kapitalistické ciziny, jako se děje v hojné míře, dosud.

Saturday, December 23, 2006 at 4:50:00 PM EST  
Anonymous Anonymous said...

Článek je hezky napsaný, ale myšlenkový paskvil.

Strašit ty, kteří jsou proti skutečně orwellovskému megastátu jménem EU, tím, že se k moci automaticky dostanou okrajové skupiny extremistů je hloupý nápad.

EU je skutečným nebezpečím pro demokracii - ve své antidemokratičnosti je vyloženým semeništěm pro všechny totalitní myšlenkové směry jako radikální feminismus, etc.

Thursday, December 28, 2006 at 4:08:00 AM EST  
Anonymous Anonymous said...

cernykocour,
Kadletschek..... je ovsem zajimave dilo z pozdniho stredoveku. Jinak prosim o vas primy mailovy kontakt pane Hedvicku
cernykocour@email.cz
dekuji predem

Friday, March 23, 2007 at 4:22:00 AM EST  

Post a Comment

<< Home

TOPlist