CS-club - český a slovenský zahraniční klub

CS-CLUB je uzavřený soukromý internetový diskusní klub, provozovaný ze serverů mimo území České republiky. Nelze se na něj přihlásit přímo. Zájemci o účast, kontaktujte, prosím adresu prilisdlouhonamori@gmail.com. Tento blog uveřejňuje články Ross Hedvíčka a dalších účastníků cs-clubu.

Saturday, December 23, 2006

Nejctenejsi a ctenari nejvyse hodnoceny blog Respektu

Jedna z (mnoha) veci, ktera se mi na Cesich nelibi a kterou sam netrpim, je falesna skromnost. Yogi Berra (to byl hrac basebalu, pro ty kdo znaji jen Kvasnaka a Masopusta) kdysi rekl: "It ain't bragging - if you have done it!" (Neni to zadne chlubeni, pokud jste to opravdu dokazali). Jsa si vedom komunistickeho fasismu, vladnouciho v dnesni Ceske republice, jisteze jsem mel pochybnosti, jak to asi dopadne, kdyz jsem se prihlasil v zari tohoto roku mezi blogery casopisu Respekt, drive jednoho z nejpopularnejsich a zdanlive i nejdemokratictejsich tydeniku Ceske republiky. Dokonce jsem mel i diskusi s administratorem Adamem Javurkem, zda si je vedom, kdo jsem. Napsal, ze moje reputace je mu znama - tedy psani o komunisticke minulosti Ceskoslovenska, psani o emigrantech a o dnesnim pristupu Cechu k nim a jina temata, ktera jsou pro bezneho ceskeho pisalka tabu. V tom jsem se vzdy vyzival a jine to nebude.

Uz po prvnich par clancich bylo jasne, ze me clanky cte mnohonasobne vice lidi, nez ostatni blogery (na to maji v blogovacim systemu tabulky a zebricky). Bezneho blogera cetlo nekolik desitek, nekdy stovek, lidi, mne cetlo pravidelne nekolik tisic lidi. A to prosim, bez jakekoliv propagace ze strany blogu Respektu - prave naopak. Nikdy jsem se nedostal do tzv. Vyberu Respektu (coz je treba na SME default), ktery je dale inzerovan na ruznych website a generuje dalsi ctenare. Duvodem byla temata mych clanku - moje clanky o komunisticke minulosti zeme byly vedenim blogu Respektu umyslne zatlacovany do pozadi (nikdy ve Vyberu), a naopak amatersky psane nic nerikajici pisacky byly nadsene cpany do cela. Ovsem moje ctenost stoupala a stoupala, nakonec muj blog byl v cele i ctenarskeho hodnoceni "tzv. Karmy", (momentalne 24.19 - vyssi, nez kdokoliv jinny) coz uz bylo chapano zrejme i novym vedenim Respektu jako neprijatelne a tak byl muj blog uplne odstranen ze vsech zebricku a titulek a pokud nekliknete na primou adresu, ktera je (zatim) http://hedvicek.blog.respekt.cz/ - tak jinak je muj blog v podstate neviditelny.

Jako duvodu bylo pouzito infantilni vymluvy, ze jsem pry podvadel se zvysovanim karmy (coz je technicky nemozne a hned jsem to oznamil v dalsim clanku, ale bylo to ignorovano). Tato falesna zaminka byla oznamena i redakci Respektu, takze kdyz se nekteri mi ctenari jali protestovat, bylo jim chladne odpovezeno presne podle stranicke linie "Milada Horakova byla zapadnim agentem, Jan Sejna kseftoval se semenem jetele, Hedvicek podvadel s karmou" - bez ohledu na to, ze kazdemu musi byt jasne, ze to neni pravda a duvody byly nekde jinde.

Tady mate priklad (odpoved z Respektu od Marka Svehly memu ctenari Martinu Potuznikovi):From: Martin Potuznik Subject: RE: dotaz ctenare Respektu

to je skoda...docela rad jsem jeho prispevky cetlco provedl tak strasneho, ze bylo nutne ho vyradit???diky za odpovedmp

At 21:37 22.12.2006, you wrote:Vazeny pane Potuzniku,Pan Hedvicek opakovane porusil pravidla "hry", s nimiz pøi vstupu do nasehosystemu blogu souhlasil. Proto jsme jej vyradili z nabidky nablog.respekt.cz, kde se tvori zebricek nejctenejsich blogu. Dále jej alemuzete najit na jeho adrese hedvicek.blog.respekt.cz
Zdravi a hezke clanky preje marek svehla

Tak je to asi se svobodou projevu a tisku v Ceske republice a nejspis i v Respektu. Pokud nepisete uplne hloupe a nebo pochlebujici clanky, tak vas obvini, ze jste podvodnik, vytuneloval jim kasicku co meli v porcelanovem prasatku a pokusi se vas pod nejakou stejne hloupou zaminkou vykopnout.

Takze co s tim vy, ctenari, muzete udelat? Napred zajdete na dosud stale existujici nejctenejsi a ctenari nejvyse hodnoceny blog Respektu, tedy muj blog, na adrese http://hedvicek.blog.respekt.cz/ a prectete si clanky, ktere tam jsou a nezapomente kliknout dole pod clankem na ten cerveny obdelnik "Libilo se?. Je to pod kazdym clankem a tim "zvysujete karmu" neboli hodnoceni ctenaru. Treba z toho ty zavistlive a neprejici dusicky v administraci blogu trefi slak.

A potom napiste redaktorum a mecenasum Respektu, co si o tomhle diskriminacnim svinstvu myslite. Treba se chyti za nos. Sice o tom pochybuji, ale mozne to je. To co delaji (nebo souhlasi s delanim) je nic nez forma cenzury. A to by v tydeniku, v zemi, ktera se vydava za svobodnou a demokratickou, nemelo mit misto. Pokud vam nektery z oslovenych posle obzvlaste blbou odpoved, poslete mi ji - potesi mne to.

Tady mate email adresy, na ktere psat:
redakce@respekt.cz, dopisy@respekt.cz, reditelstvi@respekt.cz, soumarova@respekt.cz, balcar@respekt.cz, blechova@respekt.cz, hudalla@respekt.cz, javurek@respekt.cz, kovalik@respekt.cz, lamper@respekt.cz, mahdalova@respekt.cz, pasmik@respekt.cz, pavlicek@respekt.cz, pekny@respekt.cz, petracek@respekt.cz, sachr@respekt.cz, sobota@respekt.cz, spurny@respekt.cz, sevela@respekt.cz, simecka@respekt.cz, slajchrt@respekt.cz, svehla@respekt.cz, tabery@respekt.cz, topol@respekt.cz, tresnak@respekt.cz, uhlir@respekt.cz, vitvar@respekt.cz

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Musim konstatovat, ze oproti vysvetleni pana Javurka, podporeneho mnoha argumenty, je tento vas clanek jen bouchanim pestickami o zem. Zamyslel jste se nekdy nad tim, ze opravdu muzete byt nekomu fuk, ze ten nekdo se opravdu objektivne muze divat na to, co delate (co delate spatne), ze za kazdym rohem neciha byvaly agent bezpecnosti, aby vas mohl znicit nebo potopit? Vy NEJSTE dulezity, pane Hedvicku. Vetsina lidi si o vas mysli, ze jste blazen. Ne proto, co pisete, tomu by jeste dost z nich verilo, ale proto, ze to nepodpirate temer zadnymi argumenty a spiknuti vidite i za shnilym koleckem salamu v lednici. Smirte se s tim, ze tem, kteri moc opravdu drzi, je nejaky pomateny pisalek leda tak k smichu.

Tuesday, February 5, 2008 at 10:23:00 AM EST  

Post a Comment

<< Home

TOPlist