CS-club - český a slovenský zahraniční klub

CS-CLUB je uzavřený soukromý internetový diskusní klub, provozovaný ze serverů mimo území České republiky. Nelze se na něj přihlásit přímo. Zájemci o účast, kontaktujte, prosím adresu prilisdlouhonamori@gmail.com. Tento blog uveřejňuje články Ross Hedvíčka a dalších účastníků cs-clubu.

Tuesday, December 26, 2006

Co se deje v Ceskem rodeu?


Byl mi emailem poslan dotaz, zdali vim, proc pry zkratka CR znamena Ceske rodeo. Me vysvetleni bylo, ze je to kdyz nekolik volu (nekdy jsou to byci, ale v kazdem pripade je to druh dobytka) divoce beha sem a tam v ohrade a par zoufalcu se je snazi zkrotit a dokonce na nich jezdit. Mezi tim vsim pobiha par klaunu, kteri se snazi odlakat pozornost publika od tech dobytku. Tedy zabava prinejmensim pochybna a predem urcena k neuspechu. Tak tedy funguje rodeo u nas - nevim proc by to v Cesku melo byt jinak.

Vaclav Klaus, puvodne druhorady kagebacky asset s ambicemi daleko presahujicimi jeho schopnosti, a taktez jeden z vyseuvedenych zivocichu divoce okolo sebe kopajicich ve zminenem rodeu zase jednou zapomel, ze je pouze titularni hlavou statu a ne diktatorem stylu Idi Amin Dada a opet celemu svetu dokazal, ze je osel, kdyz pravil 21. prosince 2006 k Topolankovu navrhu nove vlady: "Nemohu si odpustit jednu vetu k jedne osobe v tom navrhu vlady. Ja musim rici, ze i z duvodu velmi krehkych vztahu s Rakouskem nemohu pochopit, ze by predseda vlady mohl povazovat za vhodne, aby funkci ministra zahranici vykonaval jim navrzeny Karel Schwarzenberg. "

Tak jako nechapu, cim se mohl Karel Schwarzenberg diskvalifikovat, stejne tak nechapu cim se dosavadni ministri zahranicnich veci kvalifikovali na tuto funkci. Ceska republika (ci predchozi Ceskoslovensko) nemela od dob Jana Masaryka kvalifikovaneho ministra zahranici. Za predlistopadovych komunistu byl ceskoslovenskym ministrem zahranici Andrej Gromyko a Bohus Chnoupek mu nosil aktovku se spisy, za polistopadovych komunistu se tam jeste nevyskytla jedina kvalifikovana osoba, pocinaje agentem StB v Indonesii Dienstbierem, agentem StB Kato Kavanem, pres Rudeho Cyrila Svobodu az k neschopnemu Vondrovu diteti. Ze by se Schwarzenberg znelibil nedostatecnou pripadne zadnou spolupraci s StB? Ale fuj!

Dalsi drobnost, ktera mne zaujala, byl rozhovor Vaclava Havla s Renatou Kalenskou v New Yorku. Vaclav Havel si v poslednich dvaceti letech udelal z pitomosti uplnou franchise a ani ted nedoslo k vyboceni ze standartu. Renata Kalenska se otazala velmi primocare: "Zpatky k Americe - umel byste tu zit natrvalo?" a potroubly Pidizvejk odpovida: "Ne. Nikdy jsem ten umysl nemel ani jsem o tom nepremyslel. Ja nejsem clovek, ktery by umel ci chtel zit v exilu." Dovolte, abych to rozpitval: Podle Havla, kdyz Cech zije trvale v Americe - pak tam zije v exilu! 600 tisic byvalych Cechu od Texasu po Illinois rozhodne nejsou exulanti, dalsich 200 tisic byvalych Cechu poslednich padesati let - to taky nejsou zadni exulanti. My jsme Americani, ty jeden hloupej Vasku!

A nebo ze by staricky cesky mocnar myslel temi exulanty tech 250 tisic ceskych ilegalu poslednich 17 let? Takze ty matozne postavicky mopujici Wal-marty po pulnoci, neschopne naucit se anglicky, to jsou EXULANTI???? A pred cim jako utikaji, kdyz tam vsechno mate, vsechno je tam lepsi nez v Americe a mate tam tu lepsi svobodu nez v USA?

A poslednim cislem ceskeho rodea a rovnez ukazkovym exemplarem ceskeho dobytka je zprava o tom, ze Vladimiru Hucinovi, o jehoz pravu povazovat se za politickeho vezne za obou komunistickych rezimu (pred i po sametu) snad nikdo nepochybuje, bylo "pozastaveno az do vyreseni pripadu s Prochazkou clenstvi v KPV" - Konfederaci polepsenych veznu (drive Konfederace politickych veznu). Dle mych zprav tak bylo ucineno v rozporu s platnymi stanovami (nebyli pritomni zastupci domovske pobocky) a bylo to iniciovano znamou poslusnou a pro-rezimni predesedkyni KPV CR MUDr. Nadezdou Kavalirovou. Proti hlasoval (jako jeden ze dvou) clen vedeni KPV CR Jan Benes, ktery by dle meho nazoru mel z vedeni rezignovat a po odstraneni soucasneho "pro-rezimniho" vedeni MUDr. Kavalirove sam kandidovat na funkci predsedy KPV. V soucasne dobe pusobi Konfederace polepsenych veznu jen jako loutky v rukou BIS a delaji podobny dojem jako predlistopadova Strana lidova v Narodni fronte.

Rodeo je hlucna a smradlava zalezitost - same hykani a buceni, pach kravincu je vsude. I v Ceskem rodeu je to stejne. Takze co muzeme cekat na pristim rodeu? Mozna Vojtecha Filipa coby predsedu ceske vlady? Proc ne? Kdyz je vsechno tohle ostatni mozne?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

V dnesni dobe v CR naplno zuri boj o politickou moc v zemi mezi dvema byvalymi spravami STB, otevrene propukly Sarajevem ,pokracujici odstranenim Milose Zemana z politiky a bojem o CT.
Mnoho lidi zainteresovanych do ceske politiky prokouklo a chapou, ze dostat dolu z Hradu Vaclava Klause je zakladni podminkou vseho dalsiho. Jak spravne vystihl jiz v roce 1999 pan Kudlacek, majitel Anonce, Vaclav Klaus je zabou na prameni, ktera dokud tam bude sedet, znemozni dalsi deni.
Chtelo by to, pane Kudlacku svoji vyzvu obnovit.
Vaclavem Klausem v jeho9 postaveni a vyuzivajicim vliv plynouci z jeho postaveni je ohrozeno clenstvi CR v Evropske Unii a v NATO a jen jeho odchodem se muze konecne ukoncit vliv Ruska na ceskou politiku a pak nastolit s Ruskem normalni rovnocenne a korektni vztahy.
Doufam, ze to dnes v CSSD, KDU-CSL a i ti rozumni v ODS chapou a udelaji vse proto, aby se do rozhodujicich pozic ve state dostali lide, kteri jsou schopni tu trapnou zalezitost s Klausem konecne dovest do zdarneho konce. Alespon ja a doufam i dalsi Cesi zijici v zahranici budu k tomu fandit. Fandit proevropskym silam a silam naklonenym clenstvi v NATO.

Luis

Tuesday, December 26, 2006 at 7:09:00 PM EST  

Post a Comment

<< Home

TOPlist