CS-club - český a slovenský zahraniční klub

CS-CLUB je uzavřený soukromý internetový diskusní klub, provozovaný ze serverů mimo území České republiky. Nelze se na něj přihlásit přímo. Zájemci o účast, kontaktujte, prosím adresu prilisdlouhonamori@gmail.com. Tento blog uveřejňuje články Ross Hedvíčka a dalších účastníků cs-clubu.

Monday, February 19, 2007

Smutna uvaha

Kritizuji mnohe co se delo a deje v me stare vlasti a dostavam nekdy dopisy:” Je mi trochu líto,že nevidíš obrovské množství pozitivních změn tady u nás a necháváš se stále masírovat polopravdami bez réálných řešení”

Jsem rad, jsem hodne rad ze Ceska Republika se zbavila totatitni komunisticke moci a obnovila demokraticke tradice predvalecneho Ceskoslovenska. Jako obcane mate jiste stejne, nebo mozna i vice svobody nez mame my v Australii. I my mame statni administrativu ovladanou byrokraty, kteri smysleji a jednaji podle prani tech, kteri je do uradu dosadili. Neni to vzdy vyber nejschopnejsich, je to spise kombinace schopnych ale take poslusnych a vdecnych svym chlebodarcum. Kdyz mame pravicovou vladu - ta postupne meni nejvyssi statni uredniky a kdyz je u moci delsi dobu, zmeni celou strukturu statni administrace. Levice dela totez. Kdyz je nektera partaj u moci vice nez dve volebni obdobi zacnu verejne kritisovat mnoha rozhodnuti s kterymi nesouhlasim a kdyz to nepomaha tak podporuji opozici a vetsinou ve volbach volim proti vlade. U nas v Australii je to celkem jednoduche. Jak pravicove tak I levicove strany zde jsou vedeny povetsine rozumnymi lidmi. Jejich nazory, chovani a minulost jsou kazdodenne obnazena v tisku, rozhlase a televise. Kdyz nekdy nejaky lump proklouzne, tak si rekneme ze musi byt asi chytrejsi nebo hrozne bohaty aby utaljl pravdu.

Po padesati letech jste u vas zdedili dokonale poslusnou komunisty dosazenou statni i mistni administraci. Ve velmi chytrem a dobre pripravenem planu ( prognosticky ustav ? ) desetitisice si zmenily kabaty a statisice si s pomoci tech “chytrych” vytunelovali netusene majetky, ktere byly komunisty ukradeny a pod ruznou zaminkou vladami CR nevraceny puvodnim majitelum. Jsou tam tez statisice lidi a jejich potomku, kteri okradali, sikanovali, udavali, bili a vrazdili nevinne obcany.

Ucitele co vystudovali v minulem rezimu a kteri byli uspesne indoktrinovani dnes uci vase deti.
To je uzasna armada lidi, kteri nechteji a ani si nemohou dovolit ZASADNI ZMENY.
Vy tam tu moznost ZASADNI ZMENY v dohledne dobe asi nemate. Rad bych se mylil !

Frantisek Bejcek, Sydney, Australia

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Smutne, ale pravdive a moudre. Diky vam.

Tuesday, February 20, 2007 at 8:51:00 PM EST  
Blogger mM said...

Jsou tam též statisíce lidí a jejich potomků, kteří okrádali, šikanovali, udávali, bili a vraždili nevinné občany.

To dnes už skoro nikomu nevadí, to prý „tehdy byla taková doba”, … všude je ostatně něco. Negativní postoje většiny obyvatel býv. ČSSR k lidem, kteří se komunistům nějak vzepřeli (Mašínové, Hučín, emigranti) jsou také smutné a deprimující.

Myslím si, že nikde jinde – krom postkomunistických zemí – se lidé tak podobně (macešsky) ke svojím krajanům a vystěhovalcům ani nechovají, jako právě Čechoslováci ke svojí emigraci.

Thursday, February 22, 2007 at 8:35:00 AM EST  

Post a Comment

<< Home

TOPlist